Meer Slowakije Blog


Vakantiehuizen Slowakije


In Slowakije kan je vakantiehuizen huren en kopen voor een fantastische vakantie. Je kan gebruik maken van deze vakantiehuizen in alle seizoenen. De vakantiehuizen staan in de bergen, maar ook in de laaglanden. Je kan de vakantiehuizen in Slowakije ook kopen als een investering. Je kan de vakantiehuizen eventueel verhuren of er zelf gebruik van maken.

Vakantiehuizen SlowakijeVakantiehuis Slowakije
Slowakije heeft zeer veel te bieden zoals schitterende watervallen, uitgestrekte bossen, meren en een prachtige hooggebergte. Slowakije heeft zeer goede sportmogelijkheden, er zijn wintersport- en watersportmogelijkheden en je kan er prima wandelen. Je kan er prima paardrijden door de uitgestrekte bossen.

De Hoge Tatra
De Hoge Tatra is het meest bezochte gebergte van Slowakije. Het is de hoogste en meest noordelijke gebergte van het Karpaten-bergketen. Je vind hier het hele jaar door sneeuw.

Musea
Slowakije heeft ook een mooi en prachtig kunstmuseum het Danubiana Meulensteen Art Museum. Hier staat het moderne kunst van Slowakije. Het is gelegen op het water en zeker niet alleen aantrekkelijk voor kustliefhebbers. Dit museum moet je zeker bezoeken als je een vakantiehuis hebt in Slowakije.

Fietsen en wandelenWandelen in slowakije
Als je een vakantiehuis in Slowakije hebt gehuurd of hebt gekocht moet je zeker fietsen meebrengen of huren. Dankzij het landschap van Slowakije kan je hier prima fietsen. Alle fietsroutes in Slowakije beslaan tezamen maar liefst 5800 kilometer. Deze fietsroutes gaan lang mooie historische en culturele bezienswaardigheden. De Donau-fietsroute behoort tot de drukste fietsroutes van Midden-Europa.

Het weer in Slowakije
Het klimaat heeft een sterk continentaal karakter met warme zomers en koude winters. In de bergen is het over het algemeen koeler. In januari is in Bratislava de gemiddelde temperatuur overdag -3 tot 2 °C en in juli 16 tot 34 °C.

De neerslag varieert sterk. In de beide Tatragebergtes komt neerslag tot 1800 mm voor, in Bratislava gemiddeld 611 mm. De zomermaanden zijn het natst. De droogste periode is van januari tot en met april met een gemiddelde van 39-43 mm regen.

#vakantiehuizen#slowakije#bergen#fietsen#wandelen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 23 Mar 2013

Meedoen?